Opskrifter
Lockdahls opskriftsamling

Hindbærsnitter
20 stk personer
Det skal du bruge:

Dej til hindbærsnitter:
½ vaniljestang, polynesisk
70 g flormelis
150 g stuetempereret smør
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 dl vand
Fyld:
200 g hindbærmarmelade
Pynt:
Ca. 200 g flormelis
Lidt vand
Farvede sukkerkugler

Sådan gør du:
Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med lidt af flormelissen på bordet med kniven, så kornene skilles ad. 

Ælt det hjemmelavede vaniljesukker sammen med den resterende flormelis, smør, hvedemel og bagepulver. 

Kom til sidst vandet i og ælt dejen smidig og glat. Stil dejen i køleskab i ½ time.

Tag dejen ud og rul den ud i lidt ekstra mel, til den er ca. 3 mm tyk. Udstik cirkler af dejen, ca. 8 cm i diameter. Du skal bruge 2 dejcirkler pr. hindbærsnitte. 

Læg de udstukne stykker dej på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 8 min. ved 190 grader. De færdigbagte bunde til hinsbærsnitter må gerne virke lidt halvbagte. 

Spred halvdelen af de bagte kagecirkler ud på bordet. De skal bruges som bunde til dine hindbærsnitter. Kom 1½ tsk hindbærmarmelade på hver bund. Saml dine hindbærsnitter ved at lægge en kagecirkel ovenpå.
Smør glasur på og drys med sukkerkugler eller tørret hindbær og hakket pistacie.

Jule favoritter
60 stk personer
Det skal du bruge:
150 g. blødt smør
200 g. sukker
100 g. farin

2 æg
250 g. mel
2 ts. Vanillesukker 
1 ts. Natron
1 ts. Salt

200 g. Hakket chokolade
100 g. Hakket nødder

Sådan gør du:
Rør de to slags sukker blødt med smørret. Tilsæt de to æg,bland mel med krydderierne, tilsæt lidt ad gangen.
Rør chokolade og nødder i med let hånd.
Sættes på pladen med ske, i valnød størrelse.

Bages ved 175 grader i ca. 10 min.
Kagerne er bløde når de tages ud, så lad dem køle af på bordet.

Julesnaps
Tja personer
Det skal du bruge:
1 flaske Brøndum snaps eller vodka
40 sukkerknalde
40 kaffebønner
2 flækkede stænger vanilje
2 appelsiner med 40 huller
Den skal trække i 40 dage. 

Sådan gør du:
Hæld snapsen i et stort glas med tætsluttende låg.
Tilsæt alle delene og lad snapsen trække i 40 dage.
Si snapsen når tiden er gået.
Kartofler til grillen
4 personer
Det skal du bruge:

Kartofler til grillen

 

Ca. 10 store kartofler, skæres i tern

4 gulerødder, skæres i tern

4 –5 tomater, skæres i både                     

1 –3 fed hvidløg, snittet fint (evt. et hakket løg)

salt og peber efter smag

1 pakke bacon i tern

Sådan gør du:

Smør foliebakken i olie og fyld det hele i (evt. lidt olie ovenpå)

Staniol over og på grillen ca. 30 –45 min. 
Weber folket sætter bare foliebakken ned i midten, mens kødet grilles på risten øverst
(Kan laves i ovnen ved 200 grader ca. 45 min.
på en regnvejrs dag)

 

Ølkage
10 personer
Det skal du bruge:

ØL KAGE

(nok til en rugbrøds form)

 

 

500 g . farin, mørk

500 g . mel

1 æg

1 hvidtøl

1 ts. Kanel

1 ts. Nelliker, stødt

1 ts. Natron

 

Sådan gør du:

Alt røres sammen og hældes i rugbrødsform med bagepapir i.

Bages ca. 60-70 min. ved 175 grader.

Kan serveres med smør til eller med glasur ovenpå.

Svinemørbrad med senneps/hvidløgssovs
4 personer
Det skal du bruge:

Svinemørbrad med senneps/hvidløgssovs

 

Du skal bruge følgende til opskrift:

1 svinemørbrad
2 fed hvidløg
Frossen persille
Stærk sennep (3-4 spiseskefulde)
1/4 - 1/2 l. fløde
Salt og peber
Fedtstof til stegning

Evt. en bakke champignoner

Kartofler til kartoffelmos eller ris

Sådan gør du:

Sæt først kartoflerne over, så de er klar til at mose når mørbraden er færdig!

Brun mørbraden på panden, og sæt den i ovnen i ca. ½ time.

Steg champignonerne på en pande i ca. 10 minutter.

Hakket hvidløg tilsættes sammen med sennep. Fløden hældes ved og derefter persillen. Lad det simre et par minutter. Så er sovsen klar.
Mørbraden skæres i tykke skiver og lægges i sovsen.

Pynt med lidt friske persille kviste.
Server sammen med kartoffelmos (el. ris)

Opskriften har jeg fået af en rigtig sød bekendt, der er SUPER i et køkken.
TAK Jytte!

Cacao snitter
stor bradepande personer
Det skal du bruge:

Cacao snitter
Dej:

400 g. smeltet margarine
600 g. sukker
675 g. mel
5 ts. bagepulver
9 æggeblommer

1 lag hindbær marmelade

Fyld:

9 stift piskede æggehvider
6 ts. cacao
300 g. kokosmel
375 g. flourmelis

Sådan gør du:
Alle ingredienserne til dejen røres sammen til en fast dej, der trykkes ud i en stor bradepande
(læg evt. bagepapir i bradepanden, det spare opvasken)
Marmeladen smørres på i et tyndt lag (mængde, efter smag og behag)
kokos, cacao og floursukker blandes, æggehviderne piskes stive og vendes i.
Fyldet hældes over og smørres godt ud.

Kagen bages ca 25 min. ved 200 grader.
Når kagen er kølet af, skæres den ud i passende størrelser snitter, som vi kender dem fra bagerens vinduer
Sommer grill
4 personer
Det skal du bruge:

Svinemørbrad med bacon på grill

1 svinemørbrad,
1 pakke bacon i skiver,
Fyld: Persille,champignon,fata
eller hvad man godt kan lide

Bomulds snor eller stege pinde til at holde mørbraden sammen med, efter udfyldningen.

Sådan gør du:

Der skæres en god dyb "lomme" i mørbreden, hvor fyldet proppes ind, baconen rulles omkring og der lukkes med bomuldsnor eller stege pinde.
Mørbraden steges på grillen.

Der kan serveres bagte kartofler og stegte grøntsager til,
eller hvad fantasien rækker til

Forskellige groft snittede grøntsager i alu bakke over grill, er jo altid godt, prøv også små kartofler med charry tomater, bacontern og krydderi, fyldt i alu bakke og grillet.

Romtopf
personer
Det skal du bruge:

Ingredienser:
2 liter sommerbær, fx jordbær, hindbær,
ribs, brombær, solbær og pærer
1 liter sukker
5 dl rom

Server bærrene med flødeskum eller råcreme til.
Bærrene kan også anvendes sammen med andre desserter,
F.eks. vafler.

Sådan gør du:

Fremgangsmåde:
1: Begynd romtopfen med sommerens første jordbær.
Rens og skyl jordbærrene. Vej dem og kom den i en stor krukke eller et stort glas. Kom samme mængde sukker i. Hæld rom på så bærrene dækkes.

2: Fyld mere frugt på efterhånden. Større frugt skæres i mindre stykker. Hæld mere sukker og rom på, så det dækker bærrene. Opbevar krukken køligt og rør i den en gang imellem.

3: Forsæt med at lægge frugt og sukker i lag til krukken er fyldt. Hæld eventuelt mere rom på. Lad krukken stå koldt til jul.
(kan bruges efter 4 -6 måneder)

Islagkage
8 personer
Det skal du bruge:

Bund:

3 æggehvider

2dl. Sukker

½dl. Nøddekerner

1ts. Bagepulver

14 TUC kiks

Is:

1 liter vanilje is (bare den billige købe is)

1 pak. Blomme i madeira    

Sådan gør du:

Hviderne piskes stive og sukkeret røres forsigtigt i.

De hakkede nødder og knuste kiks, røres i massen sammen med bagepulveret.

 

Bages i springform ved 200 grader i ca. 25 min.

Isen røres blød og blandes med det hakkede chokolade, det hele hældes over den afkølede bund.

Stilles i fryseren. Bør tages ud i god tid.
Pyntes med chokolade spåner og evt. lidt mynteblade.

M&M småkager
25 store eller 50 små personer
Det skal du bruge:

M&M kager  


125 g

. smør

3 dl . Sukker

2 æg

2 ts. Vanilje

4,5 dl . Mel

1 ts. Bagepulver

1 dl . Kakao

2 rør små smarties

Sådan gør du:

Rør det hele sammen, lav små kugler (ca. i valnød størrelse) tryk dem flade og put 5 - 7 små M&Ms chokolader ovenpå, husk de vokser godt i ovnen.


Bages ca. 10-12 min.
Ved 190 grader.
Køles af på rist.

Jane`s grov boller
10 - 12 stk. personer
Det skal du bruge:
50 g gær
1dl lunken vand
2 tsk salt
3 dl let surmælk produkt
400 g hvedemel
400 g fuldkornsmel, 3 korns blanding eller lign.
Ca. 4 revne gulerødder eller en revet squash
Sådan gør du:
Gæren udrøres i lunken vand, det andet tilsættes.
Dejen skal være så fast at du kan forme bollerne.
Hæver ca en halv time - gerne mere
Pensel bollerne med pisket æg eller mælk.

Bages ved 200 grader i ca 30-40 min
God appetit

OBS
Nogen gange trykker jeg bollerne flade (inden de har hævet) og lægger ost og skinke strimler i, folder så dejet op omkring så det atter bliver en bolle.
Nu har man så en lækker frokost bolle.
Fyldet kan man jo selv bestemme
Jeanettes fedtfattige, fiberrige boller
10 - 15 stk. personer
Det skal du bruge:

1 pk. gær
3/4 l. lunken vand
1 l. ylette (0,1% fedt)
7 fint revet gulerødder
hirse frø, solsikkekerner eller andre kerner alt efter smag
spelt mel, så meget dejen kan tage (ca. 1kg.)

Sådan gør du:

Rør gæren ud i vandet, kom de øvrige dele i.
Drys efter med spelt mel til dejen er samlet, (men den skal være lidt klistret, så bollerne ikke bliver for tørre )
Lad dejen hæve ca. 1 time og form så bollerne.
Pensles og bages ved 200 grader ca. 25 min.
Velegnet til at fryse.

Prøv evt. at smør bollen med lidt mayo/dressing og fyld den med frisk salat, gravet laks og lidt asparges.
Lækker madpakke

Flødeost med urter
4 personer
Det skal du bruge:

Ingredienser:

Ca. 1 dl friske basilikumblade

Ca. 1 dl persille

Ca. ½ dl purløg

½ fed hvidløg

200 g flødeost naturel, evt. Philidelphia

4 spsk. creme fraiche 18%

Smag til med salt og peber

1 tsk citronsaft

 

 

 

 

Sådan gør du:

Fremgangsmåde:

 

Ø  Kom basilikumblade, persille, purløg og hvidløg i hakker og hak det fint.

Ø  Kom blandingen i en skål sammen med resten af ingredienserne og bland det hele sammen.

 

 

Smager skønt til f.eks. bagte kartofler, som en kold dip til lidt chips eller grønsager, som fyld i en kyllinge-brystfilet eller som en kold sauce.

 

Gittes hønsesalat
4 personer
Det skal du bruge:

1 Høne
500 g. creme friache
1 lille dl. mayo
1 dåse ananas i tern
1 dåse asparges
1 dåse champignon
lidt salt, sukker og peber efter smag

Sådan gør du:

Kog hønen, lad afkøle og pil kødet fra og skær det
i små tern.
Bland mayo, og cremefraichen med krydderierne.
Hæld saften fra champignon, ananas og asparges. 
Rør ca. 1 sp. af asparges saften i og smid resten af saften ud.
Ananas, champignon og asparges vendes i.
Serveres evt. på en ananas ring med lun flutes.
 

Skinkesalat
4 personer
Det skal du bruge:

200 g. kogt skinke
1 løg
1½ dl. crema fraich 9%
100 g. mayo
1 ts. sennep
salt og peber
1 bundt purløg (efter smag)

Sådan gør du:

Hak skinke og løg fint.
Rør creme fraich og mayo, smag til med sennep,
salt og peber.
Vend det fint hakket skinkekødet og løget i.
Klip purløget fint, rør evt. lidt i eller brug det som pynt.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.02 | 17:52

Din blog er fantastisk :)

------------------------------
http://www.kviklantop.com/

...
24.08 | 22:33

Alle de nye (og lidt gamle) ting samlet på hjemmesiden,
tag et kig

...
11.04 | 13:23

Kig også forbi på facebook.
Del meget gerne, jo flere jo bedre
https://www.facebook.com/groups/gamleting/
http://www.lockdahl7000.dk/7498173

...
11.04 | 13:19

Har ikke butik og kører ikke på markeder.
Sælger her og på facebook.
Man er også velkommen hjemme hos mig, så aftaler vi en dag.
Alt er til salg, for rette pris

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE